Νεφέλη Παπαγιαννάκου
Ονομάζομαι Νεφέλη Παπαγιαννάκου και σπούδασα στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση την Ψυχολογία. Από το 2011 παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα αρχαίων, νέων ελληνικών, λογοτεχνίας και ιστορίας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και νέων ελληνικών σε ξένους. Καθώς οι σπουδές μου επικεντρώθηκαν στις εναλλακτικές μεθόδους μάθησης και διδασκαλίας πάντα ψάχνω το κάτι διαφορετικό, αυτό που θα κάνει τον μαθητή να αγαπήσει την μαγεία της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας. Η σχέση μου με την μη τυπική μάθηση ξεκίνησε το 2012 και από τότε προσπαθώ πάντα να την εντάξω και στην διδασκαλία προσδοκώντας ένα βιωματικό και διαδραστικό ταξίδι.
Περιεχόμενο Σεμιναρίου
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται να εκπαιδευτεί σχετικά με τη θεματική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση έχει ως κύριο στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα του παιδιού, η ιδιότητα του πολίτη και άλλα.
Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι¨
· Εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα και ιδίως τα δικαιώματα του παιδιού και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
· Πληροφόρηση για τις εφαρμογές της Εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα.
· Πρακτική γνώση σχετικά με την δημοκρατική παιδεία και την έννοια του πολίτη.
· Εστίαση σε σχετικές θεματικές και παράλληλη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών που θα ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και ανησυχίες,
· Εστίαση στις δεξιότητες των συμμετεχόντων και στο πως μπορούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα αλληλεγγύης στην τοπική κοινότητα.
· Σχεδιασμός δράσεων για την τοπική κοινότητα.
Σε ποιους απευθύνεται:
- εκπαιδευτικούς που εργάζονται με παιδιά σε σχολεία, ομάδες κλπ
- άτομα τα οποία δουλεύουν στο προσφυγικό, με ευάλωτες ομάδες κ.α.
- άτομα τα οποία ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις σε ομάδες - στόχους.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί το βασικό υλικό σε ψηφιακή μορφή ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό.